Sam Turner

Sam Turner (1973) is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit met als afstudeerrichting ethologie en fysiologie.

Binnen Nederland en internationaal verzorgt Sam lezingen, workshops en cursussen voor hondenprofessionals op het gebied van puppyontwikkeling, puberteit bij honden en balans en coördinatie voor verschillende ontwikkelingsfases van honden. Voor kynologisch instructeurs biedt dit meer verdieping krijgen op het gebied van de lichamelijke ontwikkeling van honden en hoe zij daar binnen hun lessen meer gebruik van kunnen maken en hun klanten beter kunnen begeleiden.

Naast deze activiteiten is zij gastdocent bij verschillende opleidingen voor kynologisch instructeur binnen Nederland en België. In de hoedanigheid als gastdocent richt zij zich op balans en coördinatie, de ontwikkeling van pups, puberteit en clickertraining.

 

Binnen Nederland en internationaal is Sam actief als spreker op congressen en symposia en wordt ze regelmatig uitgenodigd om meerdaagse seminars te geven.

Sam heeft een serie van 4 boeken geschreven ‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans’, waarbij de ontwikkeling van honden van pup tot senior en het voorbereiden op de sport wordt beschreven.

Na het verschijnen van deel 2: Je puber goed op pad werd de vraag naar een lezing over dit onderwerp groter die er dan ook gekomen is. wat gebeurt er nu allemaal in het puberlijf en hoe kunnen we daar nu het beste mee omgaan?

Nou er komt in januari een seminar aan dat ik samen met klassiek homeopaat Mirjam Kooy ga geven en dat gaat ook over hormonen dus dat sluit mooi aan. En volgend jaar juni een fantastisch nieuw congres: The Nordic Animal Behaviour Conference in Denemarken waar ik samen met o.a. Susan Friedman, Chirag Patel en Ken Ramirez mag spreken.