Judith Hofman

Judith Hofman gaat jullie meenemen in de Puberteit bekeken vanuit de massagetherapie. Zij runt het opleidingsinstituut Kynomassage en is werkzaam als Kynologisch Massagetherapeut, TTouch Practitioner II en Kynologisch Instructeur voor Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen.

 

Zij heeft dit beroep niet voor niets gekozen. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van stress. De puberteit was een periode van onzekerheden en angsten, wat uiteindelijk resulteerde in een burn-out op 25 jarige leeftijd. Ze heeft leren ontspannen door emoties te ervaren en los te laten én te leren ontspannen met massage. Al ruim 18 jaar werkt zijn met honden en is haar missie om hond én mens te leren ontspannen.

Interactieve lezing 'Rust' in de puberteit - Kynomassage kan helpen!  

 

Aanraking en massage voldoen aan de primaire levensbehoefte om contact te maken. Vanuit de wetenschap is inmiddels bekend dat aanraking essentiële hormonen en neurotransmitters meer in balans brengt en een belangrijk bijdrage levert aan stressreductie. De puberteit is een periode in het leven waarin erg veel verandert. Het lichaam groeit, emoties ontwikkelen, leerprocessen zijn volop in beweging. Kortom, een periode die extra stress kan veroorzaken.

Alleen al zachte en bewuste aanrakingen kunnen veel rust geven aan zowel lichaam als geest.

Aanrakingen zijn echter niet voor elke puber zomaar vanzelfsprekend, maar... als je goed leert luisteren naar de communicatiesignalen, kun je het elke puber leren. In deze samenwerking leer je ook als begeleider anders naar de hond én jezelf te kijken. De hond kan namelijk ook de spiegel naar jou toe draaien...

In deze interactieve lezing bespreken we aan de hand van een aantal casussen hoe aanraking en massage kunnen bijdragen aan meer 'rust' in de pubertijd. Daarbij komen verschillende pubers én hun begeleiders aan de orde, echter is niet elke puber 'gemiddeld', er zijn ook pubers met geestelijk en/of lichamelijk trauma. Wil je zelf ook alvast mee oefenen, neem dan je pluchen hond mee!

Judith Hofman